UPDATE: Brediusbrug Muiden tijdelijk afgesloten

Beste bewoners,

UPDATE: De Brediusbrug is vanaf 4 april 2024 weer in gebruik. Zie het volledige bericht van de gemeente: https://gooisemeren.nl/nieuws/item/brediusbrug-muiden-vanaf-4-april-2024-weer-in-gebruik/

Dit is een bericht namens de Gemeente Gooise Meren.

Brediusbrug Muiden tijdelijk afgesloten vanaf 7 maart 2024

Vanaf donderdag 7 maart 2024 is de Brediusbrug in Muiden tijdelijk afgesloten. Het verkeer kan omfietsen of omlopen via de Amsterdamsepoortbrug of via de Donkerbrug. Boten kunnen wel gewoon langs de brug varen. Halverwege april is de Brediusbrug weer in gebruik.

De brug wordt klaar gemaakt voor de zomer

Tijdens het warme weer van vorig jaar kon de brug niet meer draaien. Het brugdek was door de warmte langer geworden waardoor hij ging knellen. Dat willen we dit jaar voorkomen. Daarom is besloten om de aanbrug korter te maken. Dat moet in de fabriek gebeuren. Het brugdeel wordt er donderdagochtend 7 maart 2024 vanaf het Kruitpad uitgetild en vervoerd naar de fabriek. Na 6 weken wordt het brugdeel weer teruggeplaatst.

Met vriendelijke groet,

Team de Krijgsman