Steigers Muidertrekvaart langs het Kruitpad

Beste bewoners,

Namens KNSF & Gemeente Gooise Meren is het volgende bericht bij de steigers Muidertrekvaart langs het Kruitpad geplaatst:


Gemeente Gooise Meren inventariseert de openbare wateren in haar gemeente vóór een ligplaatsenverordening wordt opgesteld. In de loop der jaren zijn bouwwerken zoals steigers langs de Muidertrekvaart opgericht. Deze oever is openbaar grondgebied, vooralsnog in eigendom bij KNSF. Deze steigers aan de noordzijde van de trekvaart zijn illegaal aangelegd. Er is geen overeenkomst over het aanleggen of gebruiken van een bouwwerk op deze grond. Wij wensen dan ook dat deze bouwwerken verwijderd worden. De gemeente Gooise Meren heeft laten weten dat na de eigendomsoverdracht van deze gronden door ons aan de gemeente zij ook niet zal overgaan tot legalisatie van illegale steigers in dit gebied. Wij komen graag in contact met degene die dit bouwwerk heeft geplaatst of in gebruik heeft zodat wij u kunnen informeren over deze zaak. Wij gaan er vanuit dat de steigers illegaal zijn, maar u kunt dan alsnog aangeven waarom u denkt dit bouwwerk te kunnen (blijven) gebruiken. Zonder verdere informatie zullen wij in mei 2024 de bouwwerken gaan verwijderen. Wij geven u graag eerst de gelegenheid zich kenbaar te maken als mogelijke rechthebbende zodat wij u kunnen informeren en waar mogelijk rekening kunnen houden met uw belangen.

Wat kunt u doen?

Graag ontvangen wij een e-mail met uw contactgegevens, eventuele documenten over de steiger en een foto van de steiger waar u op reageert. U kunt de mail sturen naar bewoners@dekrijgsmanmuiden.nl

Zie hieronder de afbeeldingen van de steigers:

Steiger A

Steiger B

Steiger C

Steiger D

Steiger E

Steiger F

Steiger G

Steiger H

Steiger I

Steiger J

Steiger K

Steiger L

Steiger M

Steiger N

Steiger O

Steiger P

Steiger Q

Steiger R

Steiger S

Steiger T

Steiger U

Steiger V

Steiger W

Steiger X

Steiger Y

Steiger Z

Steiger 1

Met vriendelijke groet,

Team De Krijgsman