Herinrichting Amsterdamsestraatweg Muiden  

Dit is een bericht namens de Gemeente Gooise Meren

Dit jaar wordt de Amsterdamstraatweg in Muiden heringericht. De weg is toe aan groot onderhoud toe wordt tegelijkertijd opnieuw ingericht. Hierdoor wordt deze belangrijke verbindingsweg veiliger voor alle verkeersdeelnemers.

De vernieuwde straat wordt een fietsstraat waar de auto te gast is. De zorg van bewoners over de veiligheid leidde tot een aanpassing van de oversteek vanaf de Brediusbrug. Hierdoor komt er meer opstelruimte is voor voetgangers en fietsers. De toekomstige woningen op Bredius zijn straks via de nieuw ingerichte Amsterdamsestraatweg bereikbaar vanaf de Weesperweg.

Bushaltes
Zodra de weg klaar is rijdt buslijn 110 weer haar route via de Amsterdamsestraatweg. Via een nieuwe bussluis, ter hoogte van de sportvelden, sluit de bus straks aan op de Maxisweg naar de nieuwe P+R bij de A1. De halte van buslijn 110 bij de oude P+R langs de Weesperweg vervalt definitief. Met 3 bushaltes op de Amsterdamsestraatweg worden Muiden West en de Krijgsman beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte nabij de rotonde Weesperweg (ter vervanging van de huidige halte bij de brandweerkazerne) wordt een compacte halte zonder zijwanden. Hiermee komen we de bezwaren van direct omwonenden tegemoet. Bij de herinrichting van de Weesperweg wordt opnieuw gekeken wat de beste plek is voor deze halte. Meer informatie over de herinrichting vindt u op https://bestuur.gooisemeren.nl/plannen-en-projecten/dossier/amsterdamsestraatweg/