Overdiemerweg eind 2020 weer open

Eind 2020 gaat de Overdiemerweg weer open voor verkeer. Dit is goed nieuws voor de bewoners van De Krijgsman, die hiermee een snelle verbinding met de wijk Ijburg terugkrijgen. Onderstaand bericht hierover ontvingen wij van de Gemeente Gooise Meren:

“Eind van dit jaar is de Overdiemerweg weer open voor verkeer. Dat is goed nieuws voor de Muidense en Weesper tieners die in de Amsterdamse wijk IJburg op school zitten. En ook voor de IJburgers die naar winkelcentrum Maxis gaan. De weg was bedoeld als tijdelijke verbinding vanwege het realiseren van een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal en een aansluiting op de A1. Na de voltooiing van de werkzaamheden in 2010 ging de weg dicht.

De weg loopt over het grondgebied van de gemeente Gooise Meren. In  navolging van de voormalige gemeente Muiden heeft Gooise Meren zich ingespannen om de weg weer open te stellen. In samenwerking met Vattenfall (eigenaar van de grond) en de gemeente Diemen, die hiervoor vorig jaar het bestemmingsplan heeft aangepast.

Voordat de weg weer opengaat, vinden enkele verbeteringen plaats. Onder andere komt er in beide richtingen een verlicht en vrijliggend fietspad. Daarnaast verbetert de verkeersveiligheid op de parallelweg van de A1, want deze wordt afgesloten voor autoverkeer. In de toekomst komt daar een vrije busbaan.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS, in opdracht van de gemeente Amsterdam.”