Openbare laadpalen Vloto

Beste bewoners van De Krijgsman,

Middels dit bericht willen we jullie graag informeren over het volgende; in samenwerking met Vloto worden er binnenkort 21 laadpalen geïnstalleerd in De Krijgsman! Hiermee willen we voorzien in het huidige tekort en de toekomstige behoefte aan laadpalen in De Krijgsman.

Waarom laadpalen?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, Nederland loopt voorop als het gaat om laadinfrastructuur en De Krijgsman mag niet achterblijven. Om bij te dragen aan een groenere toekomst en om elektrisch rijden te stimuleren, hebben we besloten om laadpalen in onze wijk te introduceren. Op dit moment staan er vier openbare laadpalen in De Krijgsman en twee snelladers op het Kruitpad 16.

Waar komen de laadpalen?

Wij gaan vanaf Q2-2024 starten met de installatie van 21 laadpalen bij openbare parkeerplaatsen verspreid door de wijk. Zie hieronder de kaart met de groene locaties waar deze geplaatst zullen worden (via deze link in hogere resolutie). We hebben ons ingespannen om ervoor te zorgen dat ze strategisch geplaatst zijn, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen. De blauwe locaties zijn beoogde plekken waar in de toekomst eventuele uitbereiding van het aantal laadpalen is voorzien.

Wat zijn de laadtarieven?

De exacte tarieven zullen nog worden vastgesteld, omdat deze mede afhankelijk zijn van de tarieven die de leverancier van de stroom (Vattenfall) hanteert. We willen benadrukken dat we de laadpalen plaatsen om elektrisch rijden juist te motiveren en zullen daarom een concurrerend KWh-tarief hanteren.

Wat betekent dit voor het parkeren in de wijk?

Maak je geen zorgen, dit zal niet ten koste gaan van de normale parkeerplekken. Er zal geen verbod voor niet-elektrische auto’s gelden op de parkeerplaatsen met een laadpaal. Bij de laadpalen zal dus geen verbodsbord worden geplaatst en ook geen kruis in het parkeervak, zoals dat nu het geval is bij de huidige laadpalen. Daarom kunnen ook niet-elektrische auto’s gewoon geparkeerd worden op de parkeerplekken met een laadpalen heeft dit geen invloed op de parkeerdruk. Daarmee dragen deze laadpalen bij aan de kwaliteit van De Krijgsman. Uiteraard is het natuurlijk wel prettig als de laadplekken zo veel mogelijk vrij zijn voor elektrische auto’s. We verzoeken daarom alle bewoners vriendelijk om niet-elektrische auto’s niet op deze specifieke plekken te parkeren, daarmee houden we de capaciteit beschikbaar. We begrijpen dat er uitzonderingen kunnen zijn, maar we willen jullie verzoeken dit tot een minimum te beperken.

We zijn enthousiast over deze stap naar een duurzamere toekomst! Mochten er vragen zijn dan kunt u contact opnemen via bewoners@dekrijgsmanmuiden.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Team de Krijgsman en Vloto