Wethouder opent vernieuwde Amsterdamsestraatweg Muiden-West

Wethouder opent vernieuwde Amsterdamsestraatweg Muiden-West

Dit is een bericht namens de Gemeente Gooise Meren.

Wethouder Mark Marshall zal op maandagochtend 11 december om 10.00 uur de openingshandeling verrichten bij de ingebruikname van de vernieuwde Amsterdamsestraatweg in Muiden-West.

Metamorfose

Sinds 14 september van dit jaar is er hard gewerkt aan de metamorfose van deze weg en het resultaat mag er zijn: een veilige fietsstraat waarbij auto en bus te gast zijn. Ter plaatse van de aansluiting op de Brediusbrug is nu met een verkeersplateau en een lokale wegversmalling de nodige ruimte gecreëerd voor een opstelstrook zodat een veilige oversteek naar het voetpad richting sporthal gewaarborgd is. Bij het ontwerp van de fietsstraat werd de Fietsersbond Gooise Meren nauw betrokken.

Uitstoot

Tijdens de uitvoering is extra aandacht besteed aan een werkwijze en grondstofkeuze waarbij CO2- en stikstofuitstoot zoveel mogelijk is beperkt. Verder is de openbare verlichting vernieuwd met duurzame led-armaturen en de trottoirs en parkeervakken zijn opnieuw aangelegd en lege plantvakken worden opnieuw ingeplant. Het werk kon gerealiseerd worden met een belangrijke subsidie van de provincie Noord-Holland in het kader van het regionaal fietsroutenetwerk. De fietsstraat maakt deel uit van de doorfietsroute tussen Hilversum en Amsterdam en levert een bijdrage aan vermindering van de filedruk op de A1.

Bushaltes

Tevens zijn 3 nieuwe bushaltes aangelegd en een verbindend stukje busbaan naar de Maxisweg zodat Lijn 110 – de bekende bus van Bussum-station naar Weesp-station via Muiden – weer haar volledige route kan rijden. Daarmee is zowel het westelijk deel van Muiden alsook de nieuwe woonwijk De Krijgsman goed aangesloten op het openbaar vervoer. Deze bus rijdt 1x per uur in beide richtingen en stopt dan bij de haltes Donkerbrug, Brediusbrug en Muiden-Centrum (bij de Amsterdamsepoortbrug; de halte bij de voormalige brandweerkazerne komt daarmee te vervallen).

Woningbouw

Om de haltes optimaal toegankelijk te maken voor alle gebruikersgroepen is extra subsidie vanuit de provincie Noord-Holland verkregen waarmee de inrichting en bereikbaarheid van de haltes samen met het platform Gooise Meren Toegankelijk is ontworpen volgens de nieuwste normen.

Met de herinrichting van de Amsterdamsestraatweg is ook alvast de infrastructuur gereed voor de toekomstige woningbouw op het Brediusterrein waarvan de bouw naar verwachting binnen afzienbare termijn zal starten.