Donkerbrug Muidertrekvaart vanaf de zomervakantie weer in gebruik

De Donkerbrug over de Muidertrekvaart wordt gerepareerd. Waarschijnlijk kan de brug vóór de zomervakantie weer gebruikt worden.

Sinds juli vorig jaar is de fiets- en loopbrug, de Donkerbrug, over de Muidertrekvaart afgesloten omdat de brug niet meer dicht kon. De brug is onderzocht, en het blijkt dat een onderdeel van de brug, het landhoofd, een klein beetje is verschoven. Daarna zijn er nieuwe metingen gedaan, waaruit blijkt dat de brug niet verder verschuift. Daarom kan de brug nu weer worden gemaakt. Het korte deel dat bevestigd is aan de wal wordt er op maandag 30 mei 2022 uitgetild. Daarna wordt deze in de fabriek korter gemaakt en weer teruggeplaatst. Waarschijnlijk kan de brug vóór de zomervakantie weer worden gebruikt.