Jan Kerstenpad weer open

Het Jan Kerstenpad is weer open. Onderstaand persbericht ontvingen wij van de Gemeente Gooise Meren:

Het Jan Kerstenpad in Muiden is vanaf donderdag 11 juni weer opengesteld voor fietsers. Dat heeft het college van Gooise Meren deze week besloten.

Het college nam eind april het besluit om in het kader van het beperken van coronabesmetting het pad tijdelijk af te sluiten voor fietsers. Het pad wordt niet alleen gebruikt door fietsers, maar ook door wandelaars. Bij drukte bleek dat het niet goed mogelijk is om de vereiste anderhalve meter afstand te houden.

Op grond van het feit dat het risico op coronabestemming in de buitenlucht bijzonder klein is, is het college tot een heroverweging gekomen. De afzetting bij het pad zal donderdag 11 juni worden verwijderd. Het college wil benadrukken dat de regel om voldoende afstand te houden nog steeds geldt.

Het openstellen van het Jan Kerstenpad staat los van de discussie over het gedeeld gebruik van het fietspad en de overlast die met name wielrenners veroorzaken op de Natuurboulevard. Dit heeft zeker de aandacht van het college, die daarover met tal van partijen en met bewoners in Muiden en Muiderberg overleg voert.