Omleiding verkeer vanaf Maxis

Overdiemerweg – Pampusweg van 26 oktober tot 9 november omleiding verkeer vanaf Maxis

In juni 2020 is de gemeente Amsterdam – in samenwerking met de gemeentes Diemen en Gooise Meren – gestart met de herprofilering van de Overdiemerweg en de Pampusweg. Ook de kruising Overdiemerweg – Fortdiemerdamweg wordt aangepast. Er komen afslagstroken, verkeerslichten en een vrijliggend tweerichtingsfietspad langs de weg. Het werk vordert inmiddels gestaag. Tot half december wordt aan de Pampusweg rond het Maxisterrein gewerkt en wordt een fietsstraat aangelegd. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, blijft de Maxis voor al het verkeer alleen toegankelijk via de bestaande hoofdtoegang, via de route A1/Muiden.

Van maandag 26 oktober tot maandag 9 november wordt de weg bij de toegang naar het Maxisterrein vernieuwd. Alleen inrijdend verkeer kan langs het werk. Al het uitrijdend verkeer vanaf het Maxisterrein wordt tijdelijk over de nieuwe Overdiemerweg naar de Fortdiemerdamweg (S114) geleid, linksaf naar de A1, of rechtsaf naar IJburg. Dit geldt ook voor het uitgaand verkeer richting Muidertrekvaart, Muiden en Weesp! Fietsers worden in beide richtingen langs de werkzaamheden geleid.

Vanaf maandag 9 november wordt al het verkeer weer via de hoofdingang en uitgang richting Muiden/A1 geleid. Het is nog niet mogelijk vanaf de Fortdiemerdamweg via de nieuwe weg naar het Maxisterrein te rijden. Dit geldt ook voor fietsers, die rijden nog via de Diemerzeedijk achter Vattenfall naar de Pampusweg.

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden medio december gereed. De nieuwe Overdiemerweg gaat dan open voor al het verkeer in beide richtingen.